Ølbrygning? TJEEEK!

Her er et af de indlæg (om den gang vi tog til ølbrygning) der er bygget på en sådan rigtig “Just Do It” initiativ.

Hvis du ikke aner hvad jeg snakker om synes jeg at du skal smutte ind og læse indlægget fra i går, HER!


Ølbrygning? Hvordan pokker gør man det?

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg godt kan lide øl. Dem der følger mig på snapchat ved i hvert fald at i visse perioder, gør jeg da mit for at Danmarks bryggerier ikke skal lide.

Det er da også endt ud i at jeg på min bucketlist har et punkt der ganske simpelthen hedder “Bryg min egen øl” og selv om det ikke er sådan “rigtig” ølbrygning (forklaring følger). Så synes jeg alligevel at det er nok ølbrygning til at man kan sætte et hak ved det.

Da jeg efterhånden havde hørt en af mine venner snakke om at vi også snart skulle tage ud og brygge øl tog jeg selv initiativet til det. #JUSTDOIT

Jeg skrev til Brygselv.dk, hvor jeg fik fat i Charlotte. Charlotte forklarede mig lidt om hvordan man gjorde, hvad jeg skulle have afklaret og at der var tid til os den dag jeg havde forudset mig.

2 små tricks til at arrangere efter “Just Do It” metoden:

  1. Sæt en dato fra starten af.
    Doodles, kæmpe samtaler og demokrati fungerer ikke lige så snart du er mere end 2 personer. Derimod føler man sig forpligtet til at tage den dag hvor flest kan også selv om det er flere måneder ude i fremtiden.
    Hvis folk ikke kan, jamen TO FUCKING BAD for dem!
    Spørgsmålet “Hvornår kan I?” er årsagen til rigtig mange arrangementer der aldrig bliver til noget!
    Det er fint at rykke datoen, men kom med et forslag af gangen som folk skal tage stilling til!
  2. Lad nu være med at aflyse!
    Selv om i kun er 2 i en venne gruppe der kan deltage, så lad for pokker da være med at aflyse arrangementet. At I rent faktisk afholder det, viser kun de andre at I rent faktisk mener det. Det kan samtidig kan være et enticement til at andre vil deltage næste gang. Måske endda lide pludselig finder tid til at deltage alligevel.
    Hvis der slet ikke er nogen der kan, jamen så gør det alene… (hvis det er muligt)

Tid til ØL!

Efter jeg havde modtaget svar fra Brygselv.dk skrev jeg ud til drengene, rimelig hurtigt fik vi en aftale på plads.

Vi ankom hos Brygselv der holder til ude i Kastrup (og i Odense) og blev sat ind i tingene. Jeg havde regnet med at der ville være mulighed for smagsprøver. Men ikke forventet at det ville være i det omfang som det var.

Brygselv har 20 haner på væggen og du får udleveret et stort shotglas. Der er fri adgang til øllet, så længe du selv (eller dine venner) kan styre dig. Eneste regler er; du har ÈT glas og du rydder selv op efter dig selv.

Herefter har du omkring 20 minutter til at finde ud af hvad for en øl du vil brygge. Efter nøje smagning af de flest haner, kom vi frem til en Odense Ale. En fantastisk halv mørk gylden ale, med eftersmag af lakrids, helt igennem fantastisk

Så er det egentlig bare i gang med at brygge øllet. Brygselv har lavet meget udførlige opskrifter som er ganske nemme at følge, så selve brygningen var en leg. Set i bakspejlet, var det nok en ret godt idé med de mængder øl vi nåede at drikke på de par timer.

Efter et par timer var vi nåede opskriften igennem og kunne læne os tilbage.

Konklusion

Det er så her at der er andre der tager over og her at der er nogen der mener at det jo ikke er “rigtig” ølbrygning.
Gæringen, filtrering og tilsætning af kulsyre er der andre der tager sig af. Det eneste vi skal gøre er at tappe øllene på flaske, printer etiketter og så afhente dem her midt i august! Der skal jeg selvfølgelig nok komme med en opdatering.

Ikke desto mindre kan jeg helt klart anbefale, at man tager en tur forbi Brygselv og får et par fantastisk hyggelige timer!

Tak til Andreas, Frederik og Alex for at I ville med! 🙂

Næste skridt må jo så være at anskaffe grejet så jeg kan komme i gang med “rigtig” ølbrygning!


En kommentar

Skriv et svar