Den gang jeg skød lerduer! Lerdueskydning, TJEEEK!

Igen befandt jeg mig i Kalundborg… Denne gang en helt fantastisk tirsdag aften, hvor aftenens menu stod på lerdueskydning!

I forbindelse med at jeg er i gang med at tage jagttegn kræver det et par ture på skydebanen. Det gør man for at være sikker på at vi har styr på våbenhåndtering. Samtidig skal vi også vise om vi hovedet kan finde ud af at trykke på aftrækkeren. Det viser man ganske simpelt ved at skyde efter lerduer. Konceptet er ganske simpelt. En lerdue bliver kastet ud i en bestemt retning og det er så din opgave at ramme den inden den lander igen.

Det betød at vi tog en tur ud til Hvidebæk Jagtforenings skydebane. Hvor er min instruktør er et kendt ansigt.
Efter en hurtig briefing blev vi sat i gang. Eftersom at vi er i gang med at tage jagttegn, var der stor fokus på vores våbenhåndtering, da det blandt andet er det vi vil blive testet i til prøven om en halvanden månedstid.

Klarstilling

Da vi havde styr på håndteringen var der så ellers i gang med at skyde. Jeg har – både som værnepligtig og i hjemmeværnet – skudt med forsvaret rifler før, men nøj det er da slet ikke til sammenligning. Rekylen på en kaliber 12 haglbøsse er væsentlig kraftigere end noget jeg tidligere har prøvet. Men det betyder jo bare at man hurtigt lærer (på den hårde måde) at holde haglbøssen ordenligt inde i skulderen.

Skydestilling

Alt i alt nåede jeg at runde 125 patroner på 1,5 times tid. Hvor af jeg nok rent faktisk har ramt med 25-30% af dem. Men hey, øvelse gør mester.

125 afskudte patroner nåede vi til denne lerdueskydning

Som sagt lærer man det på den hårde måde hvis man ikke holder haglbøssen rigtigt. Men trods af mit blå mærke, der i den sidste uges tid har rundet hele regnbuens farver og rød og har fyldt et godt stykke af min ene overarm. Er lerdueskydning stadigvæk noget af det sjoveste jeg længe har prøvet og jeg vender frygtløs tilbage til endnu en omgang sjov!

Lerdueskydning på min bucketlist! TJEEEEEK!

Mit blå mærke før det begyndte at blive farverigt.

 


Skriv et svar