Dengang jeg tog jagttegn (Del 1)

Og der fandt man mig så. Siddende i en bil på vej til Kalundborg… Klokken 06.40… På en lørdag… I regnvejr…

1,5 time tager turen fra Herfølge til Kalundborg, 1,5 time hvor jeg havde rig mulighed for at tænke over hvad pokker det er jeg nu har rodet mig ud i. “Just Do It” lyder som en pisse god ide når man sidder på sit arbejde, en tirsdag eftermiddag og får at vide at man skal køre til Kalundborg lørdag morgen. Med den begrundelse af være med til jagtundervisning og teste lidt afstandsbedømmelse.

Ikke desto mindre er det det jeg er i gang med. Igennem mit arbejde fik jeg en super mulighed for at tage jagttegn til en meget favorabel pris. Jagttegn som er et af de punkter på min bucketlist som jeg længe har tænkt på at jeg gerne ville i gang med, men ærlig talt nok ikke rigtig har haft modet til at begynde på.

Den teoretiske del af jagttegnsundervisningen har vi efterhånden haft i en måneds tid, men i dag var så første dag, hvor vi rent faktisk var ude og lave noget praktisk. Den praktisk del bestod af en rundtur, hvor vi kiggede på fasaner, samt lidt test i afstandsbedømmelse og selvfølgelig lidt teori.

“Men Peter, hvorfor overhovedet tage et jagttegn?

Det er faktisk ret simpelt. Jeg vil bare gerne mere ud! Jeg ELSKER at være ude. Det er desværre noget jeg praktiserer alt for lidt og det er blandt andet derfor at jeg har truffet beslutningen om at tage jagttegn.

Samtidig er det ikke nogen hemmelighed at jeg elsker at skyde. Jeg er stadig i tvivl om jeg overhovedet vil kunne skyde et dyr nå jeg når så langt. Men at ligge, sidde eller stå på skydebanen er blandt det fedeste jeg kender til!
At tage jagttegn giver mig samtidig muligheden for at prøve lerdueskydning som også er et punkt på min bucketlist.

Jeg kan allerede nu sige at jeg ikke bliver en der tager på jagt bare for at jage. De ting jeg skyder skal der også gøres noget ved. For at kunne have min egen samvittighed med i det skal der jages med det formål at man skal spise dyret efterfølgende.

MEN, nu skal jeg jo lige have tegnet først! 5. oktober er jeg tilmeldt prøven, så nu må vi se hvordan det kommer til at gå.

 


2 kommentarer

Skriv et svar